Betonvloer

Reinigt, renoveert, impregneert uw betonvloer

Siësta@Home is gespecialiseerd in het reinigen en behandelen van betonvloeren, zowel residentieel als industrieel. Door de vloer te impregneren zal die veel minder snel slijtage vertonen en wordt veel onderhoudsvriendelijker. Wij verzekeren optimale resultaten aan een correcte kostprijs per m².

Uw betonvloer geeft stof af, is moeilijk te reinigen, poreus, zeer vlekgevoelig, heeft zichtbare looppaden,… Wij kunnen deze en allerhande andere vloerproblemen voor u verhelpen. Het impregneren van beton kan zowel bij bestaande- als bij nieuwe betonvloeren.

Wij behandelen betonvloeren, zowel binnen als buiten. Dit omvat onder andere de betonnen vloer in uw woning, uw terras in beton, betonvloeren in winkels, horeca, kantoren, residenties, ondergrondse parkeergarages, bedrijfsgebouwen, productiehallen, fabrieksgebouwen,...

Zowel bij nieuwe betonvloeren als bij oude vloeren is het aangewezen om de vloer te behandelen om hem te beschermen tegen vloeistoffen en de meeste vormen van vervuiling. 

Een nieuwe betonvloer ontdoen we 28 dagen na plaatsing van zijn curing compound en we brengen een betonverhardingsmiddel aan die een chemische reactie aangaat met de vrije kalk in het beton.

Zo ontstaat kristallisatie in de capillairen, wat zorgt voor een permanente verdichting van het beton. Als bijkomende bescherming brengen we een vlekstop aan. Tussen het aanbrengen van de verharder en de vlekstop wordt de vloer lichtjes gepolijst met een fijne diamant pad. Zo slagen we erin de vloer ook mechanisch te verdichten en krijgt hij een mooie patine. Betonvloeren impregneren is onze specialiteit.

Betonvloeren en bescherming

Siësta@Home maakt steeds gebruik van hoogwaardige werkmaterialen en producten. Onze leveranciers delen onze passie voor betonvloeren. Voor grotere oppervlaktes gebruikt Siësta@Home het complete Fast-Grind systeem. Zo verzekeren we optimale resultaten op korte tijd aan een geringe kostprijs per m².

Bij het plaatsen van een betonvloer wordt als laatste stap een curing compound aangebracht. Dit chemisch middel zorgt ervoor dat het beton gelijkmatig uithardt.

Bij een te snelle uitharding is de kans op barsten groot. Na 28 dagen heeft de curing geen enkele meerwaarde meer. De curing compound is eigenlijk een tijdelijke film op de betonvloer die zal verdwijnen door de vloer te gebruiken. Waar de vloer het meest gebruikt wordt, zal de curing het snelst verdwijnen. Op andere plaatsen zal ze langer aanwezig blijven.

De betonvloer wordt poreus nadat de curing deels of volledig verdwenen is en vereist bescherming.

Voor we uw vloer kunnen behandelen, dienen we de curing compound volledig te verwijderen. Dit doen we zowel gebruikmakend van een chemisch middel als machinaal. Dan pas kunnen we op een correcte wijze de betonvloer impregneren.

Betonvloer beschermen & impregneren Siësta@Home

Mijn vloer werd nog niet geplaatst

Breng ons in contact met uw aannemer. Wij adviseren het gebruik van een curing compound die bestaat uit een mengeling van geconcentreerde lithium en acrylaat polymeren. Die zal het vers gestort beton beschermen tegen vroegtijdige uitdroging en de toplaag laten verharden. 

Dit product wordt tijdens het vlinderen aangebracht in plaats van daarna. Daardoor bevindt deze curing zich in de toplaag van de vloer en niet boven op de vloer. Na het uitharden van de vloer (28 dagen) kunnen we impregneren.

Producten en schoonmaakmiddelen voor betonvloeren

Bij het schoonmaken van een betonvloer is enige voorzichtigheid geboden met bepaalde schoonmaak- en andere middelen. Een overzicht:

Huishoudelijke schoonmaakmiddelen

Elk contact met de betonvloer door ammoniak en sterke ontvetters, javel/chloor, ontstopper en andere agressieve schoonmaakmiddelen moeten vermeden worden. Calamiteiten met deze producten dienen zo snel mogelijk gereinigd te worden met veel water.

Pas op met zuren

Zuren vinden we terug in bv. azijn, fruitsappen en koolzuurhoudende fris- en andere dranken. Het zuur in deze producten gaat een reactie aan met de kalk in het cement van de betonvloer. Hierdoor kunnen doffe plekken in de toplaag ontstaan die enkel verwijderd kunnen worden door het polijsten van de vloer. Calamiteiten met deze producten dienen zo snel mogelijk gereinigd te worden met veel water.

Oliën en vetten

Olijfolie, boter, slaolie, frituurolie,… mogen niet lang op de vloer blijven liggen. Ze zullen na enige tijd vlekken veroorzaken. Gemorste oliën en vetten dienen zo snel mogelijk met warm water en een natuurlijke zeep of Creteclean te worden verwijderd.

Onderhoudsadvies

  • Stofzuig de vloer regelmatig. Zand en ander vuil werken als schuurpapier, waardoor de toplaag beschadigd raakt.
  • Verwijder vlekken zo snel mogelijk met water en eventueel een natuurlijke zeep.
  • Bloempotten zonder onder-schotel, natte schoenen e.a. natte spullen niet langdurig op het beton laten staan. Hierdoor krijg je al snel lastig te verwijderen vlekken.
  • Reinig de vloer regelmatig met een onderhoudsproduct zoals Creteclean. Creteclean werd speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van betonvloeren en is in tegenstelling tot gewone detergenten niet schadelijk voor de impregnatie van uw betonvloer. Creteclean voedt bij elke schoonmaakbeurt de impregnatie van uw betonvloer zodat deze water- en vuilafstotend blijft. U kan dit product bij ons bestellen.

Betonvloer reinigen & beschermen Siësta@home

Siësta@Home en betonvloeren

Beschermen: Verharden - Impregneren

Renoveren: slijpen & Polijsten (FAST-GRIND)

Reinigen en Tips om vlekken te voorkomen

Vlekken verwijderen: Strippen

Polijsten (FAST-GRIND)

Betonvloer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x