Betonvloeren

Siësta@Home is gespecialiseerd in het reinigen en behandelen van betonvloeren, zowel residentieel als industrieel. Door de vloer te impregneren zal die veel minder snel slijtage vertonen en wordt veel onderhoudsvriendelijker.

Uw betonvloer geeft stof af, is moeilijk te reinigen, poreus, zeer vlekgevoelig, heeft zichtbare looppaden,… Wij kunnen deze en allerhande andere vloerproblemen voor u verhelpen. Het impregneren van beton kan zowel bij bestaande- als bij nieuwe betonvloeren.

U vindt meer informatie over de specifieke diensten die wij kunnen leveren voor het reinigen en beschermen van betonvloeren bij onze zusteronderneming Floor Protect.

Betonvloeren en bescherming

Bij het plaatsen van een betonvloer wordt als laatste stap een curing compound aangebracht. Dit chemisch middel zorgt ervoor dat het beton gelijkmatig uithardt.

Bij een te snelle uitharding is de kans op barsten groot. Na 28 dagen heeft de curing geen enkele meerwaarde meer. De curing compound is eigenlijk een tijdelijke film op de betonvloer die zal verdwijnen door de vloer te gebruiken. Waar de vloer het meest gebruikt wordt, zal de curing het snelst verdwijnen. Op andere plaatsen zal ze langer aanwezig blijven.

De betonvloer wordt poreus nadat de curing deels of volledig verdwenen is en vereist bescherming.

Voor we uw vloer kunnen behandelen, dienen we de curing compound volledig te verwijderen. Dit doen we zowel gebruikmakend van een chemisch middel als machinaal. Dan pas kunnen we op een correcte wijze de betonvloer impregneren.

Mijn vloer werd nog niet geplaatst

Breng ons in contact met uw aannemer. Wij adviseren het gebruik van een curing compound die bestaat uit een mengeling van geconcentreerde lithium en acrylaat polymeren. Die zal het vers gestort beton beschermen tegen vroegtijdige uitdroging en de toplaag laten verharden. Dit product wordt tijdens het vlinderen aangebracht in plaats van daarna. Daardoor bevindt deze curing zich in de toplaag van de vloer en niet boven op de vloer. Na het uitharden van de vloer (28 dagen) kunnen we impregneren.

De voordelen van het impregneren van een betonvloer

  • Slijtage van het beton gaat veel minder snel.
  • Het beton wordt olie-, vet-, water- en vuilwerend.
  • Na impregneren blijft de vloer veel langer intact.
  • Een onderhoudsvriendelijke vloer.
  • Een betonvloer/terras buiten zal veel minder last hebben van mos, algengroei en corrosie.

Op het voorbeeld hiernaast is duidelijk zichtbaar waar de vloer beschermd is en waar niet.

Producten en schoonmaakmiddelen

Bij het schoonmaken van een betonvloer is enige voorzichtigheid geboden met bepaalde schoonmaak- en andere middelen. Een overzicht:

Huishoudelijke schoonmaakmiddelen

Elk contact met de betonvloer door ammoniak en sterke ontvetters, javel/chloor, ontstopper en andere agressieve schoonmaakmiddelen moeten vermeden worden. Calamiteiten met deze producten dienen zo snel mogelijk gereinigd te worden met veel water.

Pas op met zuren

Zuren vinden we terug in bv. azijn, fruitsappen en koolzuurhoudende fris- en andere dranken. Het zuur in deze producten gaat een reactie aan met de kalk in het cement van de betonvloer. Hierdoor kunnen doffe plekken in de toplaag ontstaan die enkel verwijderd kunnen worden door het polijsten van de vloer. Calamiteiten met deze producten dienen zo snel mogelijk gereinigd te worden met veel water.

Oliën en vetten

Olijfolie, boter, slaolie, frituurolie,… mogen niet lang op de vloer blijven liggen. Ze zullen na enige tijd vlekken veroorzaken. Gemorste oliën en vetten dienen zo snel mogelijk met warm water en een natuurlijke zeep of Creteclean te worden verwijderd.

Onderhoudsadvies

  • Stofzuig de vloer regelmatig. Zand en ander vuil werken als schuurpapier, waardoor de toplaag beschadigd raakt.
  • Verwijder vlekken zo snel mogelijk met water en eventueel een natuurlijke zeep.
  • Bloempotten zonder onder-schotel, natte schoenen e.a. natte spullen niet langdurig op het beton laten staan. Hierdoor krijg je al snel lastig te verwijderen vlekken.
  • Reinig de vloer regelmatig met een onderhoudsproduct zoals Creteclean. Creteclean werd speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van betonvloeren en is in tegenstelling tot gewone detergenten niet schadelijk voor de impregnatie van uw betonvloer. Creteclean voedt bij elke schoonmaakbeurt de impregnatie van uw betonvloer zodat deze water- en vuilafstotend blijft. U kan dit product bestellen bij info@floorprotect.be


Contacteer ons voor meer informatie of een offerte


Betonvloeren

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x